Hírek, érdekességek, leírások
Hírek, érdekességek, leírások,
tippek - trükkök, csevegő,
kérdezz - felelek

Partnerprogram Bejelentkezés Regisztráció
Ma feladott hirdetések | Ma lejáró hirdetések | Legutóbbi 20 hirdetés | Legfrissebb cikkek
Rovattérkép | Rovatfigyelés | Súgó - GY.I.K.






Aprotuti hírek, Sportszelet-torta

Boldog névnapot kívánunk minden Virgil nevű látogatónknak

Hírek  -  Hozzánk szól
Érdekességek, leírások, beszámolók

Egyéb ételek Fogyókúrás ételek Halételek
Levesek Márton napi liba receptek Rétesek
Szezonális ételek



Küldjön Ön is cikket, érdekességet, híreket a rovatba...


Keresés a hírek, cikkek között
Keresendő kifejezés






Sportszelet-torta Vissza a hírekhez
Hírhez kapcsolódó címkék - sportszelet, torta, desszert, recept
Opciók - Kapcsolódó hirdetések  -  Szóljon hozzá a cikkhez  -  Küldjön Ön is cikket  -  Csevegő  -  E-képeslap küldése
Sportszelet-torta
Hozzávalók 12 főre:

Tésztához:
350 g liszt, fél cs sütőpor, 1/4 tk szódabikarbóna, 3 ek kakaópor, 150 g porcukor, csipetnyi só, 1 db tojás, 50 g margarin, 0,75 dl tej

Krémhez:
3 dl tej, 1 cs csokis pudingpor, 1 cs vaníliás cukor, 120 g cukor, 125 g (fél cs) margarin, 3 ek kakaópor, rum vagy rumaroma

Mázhoz:
2,5 ek kakaópor, 2,5 ek porcukor, 1,5 ek tej, 50 g margarin



Elkészítés:

Tészta készítése:

A száraz hozzávalókat jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, a tojást és tejet. Dagasztófejjel alaposan összedolgozzuk az egészet.

A kész tésztát gyúródeszkán cipóvá gyúrjuk, majd 5 egyenlő részre osztjuk.

Egyesével kinyújtjuk a tésztacipókat 24 cm átmérőjűre, majd egy ugyanekkora átmérőjű kapcsos tortaforma aljára terítjük. Ha szükséges, széleit levágjuk. A formát célszerű kevés margarinnal vagy olajjal megkenni, így biztosan nem ragad rá a tészta.

180 fokra előmelegített sütőben 14 percig sütjük az első lapot. A többinél is hasonlóan járunk el, de a sütő bemelegedése miatt
10-12 percre rövidülhet a sütési idő. Ne süssük túl a lapokat, mert akkor nagyon kiszáradnak!

Krém készítése:

A pudingport a kétféle cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle. Kissé hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a margarint, a kakaóport és a rumot vagy aromát. Alaposan összekeverjük az egészet, hogy egynemű krémet kapjunk.

A lapok közül a legszebben sikerültet féretesszük- ez lesz majd a tortánk teteje-, a többit pedig egyenletesen megkenjük a krémmel. A felső lapra nem kerül már krém. Amikor a tésztát ráfektetjük a krémes rétegre, óvatosan nyomjunk meg picit lefelé a lapot, hogy jobban belemerüljön a krémbe, így szépen magába tudja szívni azt.

Máz elkészítése:

Keverjük össze a porcukrot, a kakaóport és a tejet. Nem kell megijedni, elegendő a tej mennyisége, csak kicsit sokáig tart egyneműsíteni. Kicsit melegítsük fel az egészet, majd a tűzről levéve keverjük bele a margarint. Óvatosan folyassuk a mázt a tésztára, fedjük be vele egyenletesen az egészet.

Egy éjszakára tegyük a tortánkat hűvös helyre, hogy megpuhuljon, és összeérjenek az ízek.

Forrás - Sportszelet-torta (nosalty.hu)



Egyéb ételek - további cikkek
Sült zöldséges-krémsajtos t...
Grillezett csirkemell sült ...
Dinnyefagylalt...
Áfonyás túrótorta...
Sült mediterrán zöldség...
Sárkány-nyelvek baconba tek...


Képeslap küldése - Szóljon hozzá a cikkhez - 0 hozzászólás - 1528 megnyitás - nyomtatás - 2011.09.05. - 22:05
nyomtatás Cikk nyomtatása
Küldés E-mailben Cikk küldése E-mailben
Vissza Vissza a hírekhez




További hírek, érdekességek a kategóriából

Sportszelet-torta
Gulyásleves
Hozzávalók: * 50 dkg marhahús (lábszár, vagy lapocka) * 2 fej hagyma, * 5-6 darab krumpli, * 2 szál sárg...

Sportszelet-torta
Zöld fűszeres burgonyaleves
Elkészítési idő: 55 perc Hozzávalók: * 40 dkg hámozott, * egész burgonya, * 1 csokor tárkony, * 1 csokor...

Sportszelet-torta
Kolbászos burgonyaleves
Hozzávalók: * 15 dkg sonka (főtt) * 20 dkg kolbász (csípős) * 1 fej vöröshagyma * 1 evőkanál olaj * ...

Sportszelet-torta
Kolbászos krumplileves
Hozzávalók: * 1 szál sárgarépa, * 5 szem burgonya, * 1 gerezd fokhagyma, * 2 evőkanál olívaolaj, * 2...






Vissza a hírekhez Vissza a kategóriákhoz

Szóljon hozzá  -  Tanuljunk
Írjon véleményt a cikkekhez, beszámolókhoz

* Név
* E-mail
* Üzenet
* Kód




Vissza a hírekhez Vissza a kategóriákhoz






Vissza a lap tetejére


Kapcsolat   |   Felhasználási feltételek   |   Adatvédelem   |   Impresszum   |   Partnerajánlat
Az Ön IP címe: 54.227.41.242
© aproTUTI.hu - 2006-2007

Minden jog fenntartva!