Kategória: Szépség, egészség
Honlap:
Részletek...Gaja essence bioritmus alapú táplálkozás A HKO SZERINT ÖSSZEÁLLÍTOTT, KIEGYENSÚLYOZOTT TÁPÉRTÉKŰ, REGGELI SZUPER-KÁSA HARMONIZÁLJA ÉS TÁMOGATJA AZ EMÉSZTÉST MEGERŐSÍTI A LÉP-HASNYÁLMIRIGY ÉS A GYOMOR MŰKÖDÉSÉT ENERGIÁT AD ADALÉKANYAG- ÉS TARTÓSÍTÓSZER-MENTES, TERMÉSZETES ÖSSZETÉTEL Hatásai és használata A Gaja essence egy 100%-ban természetes, a bioritmus alapú táplálkozás, valamint a Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) alapelvei szerint összeállított, harmonizáló hatású reggeli-kása. Igazodik a szervezet tápanyagigényéhez és bioritmusához - a megfelelő pillanatban biztosítja testünk számára a lehető legkíméletesebben feldolgozott és egymással kölcsönösen harmonizáló, esszenciális tápanyagokat. A kása valamennyi összetevőjét a minőségre és a feldolgozás módjára szigorúan odafigyelve, alapos gondossággal válogattuk össze, megőrizve azok tökéletes tisztaságát és alapvető értékeit. A kása kémiai anyagoktól, adalékanyagoktól és tartósítószerektől mentes. Nem tartalmaz glutént, sem állati eredetű tejet, sem finomított cukrot. A Gaja egy maximálisan gyengéden ható, reggeli szuper-kása, amelynek fogyasztását elsősorban azoknak ajánljuk, akiknek érzékennyé vált vagy legyengült az emésztésük. A HKO alapelvei szerint kiválasztott alapanyagok kombinációja, azaz a szinergikus összetételű kása preventív, egyben terápiás hatású táplálék lehet azok számára, akiknél legyengült a lép-hasnyálmirigy és a gyomor energiája. A kása nem terheli meg az emésztőrendszert. Energetikailag kiegyensúlyozott, magas tápértékű, könnyen emészthető, tökéletesen tiszta, 100%-ban természetes táplálékot biztosít. Enyhén melegítő jellegű, rostokban, fehérjékben, poliszacharidokban és zsírokban gazdag étel. Meghatározott időszakban jótékonyan hat egy-egy konkrét szerv működésére, és kielégíti azok igényeit. Megerősíti a szervezetet, feltölti annak energiakészleteit, harmonizálja az emésztést, támogatja a csí (QI) és a vér keringését, hidratálja a bélrendszert. Csillapíthatja a gyulladásokat, és felveszi a harcot a stresszel szemben. Fokozza az emésztőnedvek kiválasztását a gyomorban, segíti a tápanyagok felszívódását, támogatja a jótékony probiotikumok megújulását a belekben. Könnyen és gyorsan elkészíthető, magas tápértékű reggeli, tízórai vagy uzsonna, amit magunkkal vihetünk a munkába, az iskolába, az utazásainkra vagy a nyaralásra. Összetétel GLUTÉNMENTES ZABKÁSA hatása a HKO tükrében: - a zabpehely elsősorban a lép, a gyomor, a tüdő és a vastagbél energetikai pályáját harmonizálja - élénkíti a QI (csí) energiát, és hidratáló hatásának köszönhetően csökkenti a kiszáradást A zabpehely maláta formájában (beáztatott, csíráztatott, majd szárított zabszemek) a legegészségesebb és a legkönnyebben emészthető az emberi szervezet számára. Ennek a feldolgozásnak köszönhetően lebomlanak benne a nem kívánt antinutriensek (azok a tápanyagok, amelyek rontják más tápanyagok felszívódását a szervezetben). Könnyen emészthető poliszacharidokat, viszonylag sok fehérjét és könnyen oldódó rostokat tartalmaz. A zabpehely fogyasztása egész évben, de különösen ősszel ajánlott. Megerősíti a szervezetet, támogatja az emésztést, hidratálja a bélrendszert, segít megszüntetni a székrekedést és a bélgázokat, normalizálja a vércukorszintet, csökkenti az inzulinérzékenységet, és segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. B-vitaminokban, E-vitaminban, káliumban, kalciumban, nátriumban, foszforban, vasban, mangánban, magnéziumban, cinkben, pantoténsavban és folsavban gazdag. ASZALT KÖRTE hatása a HKO tükrében: - az enyhén hűsítő jellegű aszalt körte támogatja a lép-hasnyálmirigy működését és segít átjárhatóvá tenni a májat - harmonizálja a lelki és szellemi állapotot A körte jótékonyan hat az emésztőrendszerre, A-, C- és B-vitaminokban, valamint folsavban gazdag gyümölcs, emellett nagy mennyiségben tartalmaz nátriumot, káliumot, cinket, kalciumot és jódot is, amely támogatja a pajzsmirigy működését. Emésztést javító rostok gazdag forrása, amelyek magukhoz kötik a nem kívánt anyagokat a belekben, ezáltal hozzájárulnak a bélrendszer alapos megtisztításához. TOJÁSPROTEIN hatása a HKO tükrében: - enyhén hűvös-semleges jellegű összetevő - csillapítja a forróságot és a mérgező hatásokat - elsősorban a test felső részén (a torokban és a szemben) támogatja a jint és erősíti a csí (QI) energiát A tojásprotein ökológiai tenyészetben élő tyúkok tojásából származik. Kiváló minőségű, könnyen emészthető, adalékanyagoktól mentes, jellegtelen ízű fehérjéről van szó, amely nem befolyásolja a kása ízvilágát. A tojás mind a kilenc esszenciális aminosavat tartalmazza (amelyeket a szervezetünk önmaga előállítani nem képes), aminek köszönhetően komplex fehérjeforrás. A tojásprotein nagy mennyiségben tartalmaz leucint, amely nélkülözhetetlen a vázizomzat megfelelő fejlődéséhez, valamint regenerálódásához, ráadásul részt vesz a vércukorszint szabályozásában is. SZÁRÍTOTT KÓKUSZTEJ hatása a HKO tükrében: - semleges jellegű, kiűzi a hideget - hiányos jin esetén hűsíti a forróságot, erősíti a jint Adalékanyagoktól mentes, 100%-ban tiszta alapanyag (hozzáadott édesítőszereket, keményítőt vagy stabilizátorokat nem tartalmaz). Az érett, friss kókuszdiókból rendkívül kíméletesen kinyert kókusztejet alacsony hőmérsékleten szárítjuk ki. Ez a fajta feldolgozás lehetővé teszi, hogy a lehető legtöbb jótékony anyagot megőrizzük a kókusztejben. A kókusztejből előállított természetes kókuszzsír telített zsírsavtartalma ellenére is pozitív hatással van az emberi egészségre. Közepesen hosszú láncai nem terhelik le ugyanis az epehólyag működését, így a természetes kókuszzsír fogyasztása kis mennyiségben máj, epehólyag vagy zsírfelszívódási problémákban szenvedőknek sem okoz gondot. SZÁRÍTOTT CUKORNÁDSZIRUP - PANELA hatása a HKO tükrében: - meleg jellegű, a Föld elemhez tartozó összetevő - támogatja a QI (csí) energiát - ellazít és harmonizálja a lelki és szellemi állapotot 100%-ban természetes, finomítatlan, adalékanyagmentes, szárított nádcukorszirup, amely nem esett át ipari feldolgozáson. A nádcukorszirup az egyik legtermészetesebb, legkíméletesebb és legegészségesebb édesítőszer. BOURBON VANÍLIA hatása a HKO tükrében: - a Föld elemhez tartozó összetevő - enyhén melegítő jellegű, nyugtató hatású alapanyag, amely gyengéden serkenti az emésztést - 100%-ban természetes, szárított vanília Madagaszkár szigetéről. SZÁRÍTOTT MISO hatása a HKO tükrében: - hűsítő jellegű, a Víz elemhez tartozó összetevő - segíti az emésztést, támogatja a szív- és harmonizálja a szervezet működését 100%-ban tiszta, kizárólag bio minőségű rizsből és borsóból készült, hagyományos technikával előállított, igazi szójamentes miso. Jótékonyan hat a vér és a nyirok minőségére, antioxidánsokat tartalmaz. A miso paszta Kínában és Japánban már több mint 2.500 éve az alapétrend része, és az újkori kutatások kimutatták, hogy a miso mindennapi fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, lúgosítja a vért, semlegesíti bizonyos karcinogének, a szennyezett környezet és a radioaktív sugárzás hatásait. Harmonizálja az emésztést, serkenti a gyomornedvek kiválasztódását, nélkülözhetetlen aminosavak, élő enzimek, lactobacillusok, vitaminok és ásványi anyagok gazdag forrása. Támogatja a jótékony probiotikumok megújulását a belekben, és segíti a tápanyagok felszívódását. A B-vitamincsalád (különösen a B12-vitamin) gazdag növényi forrása is egyben. SZÁRÍTOTT CSALÁNMAG hatása a HKO tükrében: - a csalánmag hideg jellegű összetevő, de a szárítási eljárásnak köszönhetően inkább enyhen hűsítő-semleges A csalánmag élénkítő hatású, segítséget nyújt krónikus fáradságban és általános gyengeségben továbbá hatékonyan képes támogatni az immunrendszert. Támogatja az emésztést (különösen a máj és az epehólyag működését), segítséget nyújt húgyúti gyulladásokban, a vékony- és a vastagbél gyulladásos betegségeiben, magas vércukorszintben (hiperglikémiában), porckopásban és ízületi gyulladásban. Nagy mennyiségben tartalmaz A-, B-, C- és E-vitamint, továbbá káliumot, kalciumot, vasat, klorofilt, karotinoidokat és más hasznos anyagokat. SZÁRÍTOTT CITROM hatása a HKO tükrében: - enyhén szárít és hűsít, ám a szárítási eljárásnak köszönhetően inkább semleges jellegű összetevő - támogatja a QI (csí) energia és a vér keringését tisztítja a forróságot és a nedvességet, feloldja és eltávolítja a váladékot Ökológiai gazdálkodásból származó, megfelelően feldolgozott, héjával együtt szárított egész citromból előállított por, amely semmiféle adalékanyagot nem tartalmaz. Támogatja az emésztést, serkenti a gyomornedvek termelődését, és növeli az étvágyat. A-, B-, C- és D-vitamint, továbbá káliumot, kalciumot és foszfort tartalmaz. Javítja a vas felszívódását a szervezetben. Segít megelőzni a gyulladások és a fertőzések kialakulását, enyhén hashajtó hatásának köszönhetően felveszi a harcot a székrekedéssel. FINOMÍTATLAN TENGERI SÓ hatása a HKO tükrében: - hűvös jellegű, a Víz elemhez tartozó összetevő - kis mennyiségben alkalmazva tonizálja a veséket és támogatja az emésztést A finomítatlan tengeri só számtalan, a szervezet számára fontos természetes ásványi anyagot tartalmaz, elsősorban jódot, amelyből a termőtalajban már kevés van. Használata és elkészítése A kása teljes értékű reggeliként, de energiát adó, finom tízóraiként vagy uzsonnaként is fogyasztható. Tegyen egy tálkába kb. 60 g kását, majd hígítsa fel forró vízzel vagy (növényi) tejjel (160-180 ml). Fedje le a tálkát, és hagyja a kását 2-3 percig pihenni. A kása sűrűségét a hozzáadott víz mennyiségével tudja szabályozni. . A tápértékre vonatkozó információk (100g) 1780 kJ / 424 kcal Szénhidrát: 63 g Fehérje: 18,4 g Zsírok: 10,6 g Rostok: 6,7 g